Нов шоколад издържа на 38 градуса топлина
Сладкото изкушение запазва качествата си в горещини
Най-големият производител на шоколад в света - швейцарската компания Barry Callebaut, който е с белгийски корени, създаде луксозен шоколад, който запазва качествата си в горещини, пише в. „Дейли мейл“.
Сладкото изкушение може да се топи само при температура над 38 градуса по Целзий, или с други думи издържа с 4 градуса повече от нормалното.
Според производителят, вкусът му не се различава от този на обикновения шоколад. Вкусът и текстурата на новия продукт отговарят най-вече на изискванията на най-придирчивите ценители.
Шоколадът е разработен с цел да привлече вниманието на нови клиенти и да бъдат завоювани нови пазари в Близкия Изток, Африка и Азия, където температурите целогодишно са високи, а шоколадът не е толкова популярен като бисквитите и сладките. Причина за това е бързото му топене и нуждата от съхранение в охладени помещения.
Производителите се надяват с проникването си на нови пазари да се компенсира стагнацията и по-слабият растеж в Европа и Северна Америка.
Конкурентът на Barry Callebaut - Nestle, също работи върху подобна иновация, като целта отново е проникване на пазари с по-топъл климат.