Искаме да бъдем лидери, но и пионери

Дигиталното развитие е приоритет за компанията

Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“ АД:

Искаме да бъдем лидери, но и пионери
~ 4 мин.
Татяна Явашева Татяна Явашева

"Софарма Трейдинг" АД, част от групата Софарма, е водеща търговска компания в сектора на грижа за здравето. В периода 2009-2016 г. Софарма Трейдинг е класирана на I-во място по приходи в сектор “Фармация” на класацията К:100. През 2010 и 2011 г. е и носител на наградата “Лидер в сектор Фармация”.
Софарма Трейдинг е създадена през 2006 г. чрез интеграция на пет дистрибуторски фирми, като безспорно доказателство за успех на компанията е постоянното нарастване на приходите и печалбата във всички 10 години на нейното съществуване.

Софарма Трейдинг е напълно интегриран доставчик на качествени и иновативни услуги в сектора на грижа за здравето. Компанията е доверен партньор на над 3000 аптеки, 200  болнични и лечебни заведения и над 400 български и международни фарма производители. Портфолиото на Софарма Трейдинг включва над 13 000 артикула - лекарствени продукти, хранителни добавки, козметика, медицински консумативи. Компанията предоставя и цялостни решения за болнични заведения в т.ч. медицинска апаратура и оборудване на лидери като General Electric и Carl Zeiss.

През 2015 година Софарма Трейдинг стартира регионалната си експанзия извън България, навлизайки на сръбския пазар. През същата година компанията открива и първите собствени ритейл обекти на аптечен пазар под марката SOpharmacy.


Следете новините на Economic.bg през социалните канали на медията: Facebook / LinkedIn / Viber / Instagram / Twitter / Google Новини / Threads