Как потребителите ползват продуктите на Google (графика)

7 от продуктите на компанията се ползват от по над 1 млрд. потребители

Проникването на Google в живота на обикновения потребител е зашеметяващо. Операционната система за мобилни устройства Android е само един от продуктите на компанията, но популярността ѝ е огромна. Само за една година през нея са били изтеглени 82 млрд. приложения и игри. 

В момента компанията има 7 продукта с по над 1 млрд. потребители. Става дума за Gmail, Chrome, Maps, Search, YouTube, Google Play Store and Android. Само операционната система вече има над 2 млрд. активни потребители, обявиха от Google по време на тазгодишната I/O конференция на разработчиците. 

За сравнение един от най-големите ѝ конкуренти Facebook има едва 3 продукта с по над 1 млрд. месечни потребители – социалната мрежа Facebook, WatsApp и Messenger. 

Google има и много продукти, за които може би не сте чували, но които също трупат популярност. Цели 2 милиона студент например са се възползвали от виртуалните пътешествия на компанията, а 1 милион специалисти са използвали FireBase, платформа с разнообразни инструменти за разработване на мобилни и уеб приложения, която Google придоби през 2014 г.. 

Ето някои от последните статистически данни, за потреблението на продуктите на Google:

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате на нашата страница във Facebook или да използвате нашия RSS фийд, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg


Етикети: Google | потребление | продукти | Android | Gmail | IO 2017

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ