Оръжейният съвет ще заседава за лиценза на „Емко“ в понеделник

Предприятието ще си върне разрешителното за търговия, само ако е отстранило всички нередности

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките ще разгледа искането за възстановяване на търговския лиценз на фирма „Емко“ ЕООД в понеделник, 18 септември. Това стана ясно от съобщение на Министерството на икономиката, с което ведомството на министър Емил Караниколов отговаря на днешните протести на работниците във военния завод.

От позицията на икономическото министерство се разбира, че преди седмица е постъпило писмо до министър Караниколов от „Емко“, в което се прилагат констативни протоколи от служба “Контрол на общоопасните средства”. С тези протоколи фирмата иска да докаже, че е отстранила всички нередности, заради които преди месец и бе отнет лиценза за търговия с оръжия и боеприпаси.

Според икономическото министерство обаче в един от протоколите не става ясно дали са отстранени нередностите, констатирани от служба по пожарна безопасност и другите компетентни органи с направени предписания. В тази връзка е възложено на секретаря на Междуведомствения съвет да изпрати писмо до Главна дирекция „Национална полиция“, с което да се поиска информация дали са отстранени всички констатирани нередности.

Търговският лиценз на „Емко“, който в момента е спрян от Междуведомственият съвет за срок от 6 месеца, следва да бъде възстановен след отстраняване на всички нередности. Това трябва да бъде констатирано от всички компетентни органи.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: лиценз | Емко | оръжеен съвет