С кои храни можем да консумираме червено вино

Вижте типични ястия за най-популярните винени сортове

Снимка: Pixabay

Червеното вино е най-консумираният вид. На второ и трето място се нареждат съответно бялото вино и розето. Цветът на червеното вино варира от интензивно виолетово до бледо червено, типично за младите вина и кафяво за по-стари. 

Червеният цвят се получава от  антоцианиновите пигменти (наричани още антоцианини), които се намират в кожата на гроздето. 

Голяма част от процеса на производство на червено вино включва извличането на цветни и ароматични компоненти от гроздовата люспа. Има множество червени вина. Вижте с какви храни да консумираме най-популярните:


Каберне Совиньон

Този сорт се консумира с бавно приготвено апетитно агне с канела, копър и цитрусови плодове. Подходящ е при филе от говеждо с цвекло и хрян.

Сира

Съчетава се със селски манджи и дивеч. Сирата отива на много храни и добре познати традиционни ястия. 

Малбек

Малбек е подходящ сорт при хапване на пържола на скара и печено прасе.

Мерло

Печена пуйка с червени боровинки и печено пиле със сладки моркови са подходящи храни за Мерло. 




Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: Foodpanda

Етикети: храни | ястия | консумация | сортове | червено вино

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини