Чакваме повече руски туристи

Страната ни намира място сред предпочитанията на 10% от руснаците

Тази година повече руснаци планират да прекарат лятната си почивка в Русия - 21%, което е с 1-2% повече в сравнение с последните две години. По традиция обаче, макар и не начело, България е в списъка с желанията на руския турист и през лято 2012.

Страната ни намира място сред предпочитанията на 10% от руснаците, които казват, че ще почиват в други чужди държави. Интересно, в тази група жените са повече от мъжете, съотношението е 13 към 8%.

Проучване, проведено от портала за обяви за работа Superjob.ru установи, че сред предпочитаните дестинации тази година са по-близките до Русия страни, съобщава РИА Новости. Например в Украйна ще почиват 5% от руснаците, може би заради предстоящото Евро-2012 г. Още 2% ще отдъхват в други държави в съседство.

Турция отново е любима дестинация - 5% от руските туристи ще се излежават по плажовете на южната съседка. Интерес към летуване в Египет проявяват други 2%.

Наред с Италия, плажовете на Кипър и екзотичността на Зимбабве, българското Черноморие си оспорва симпатиите най-вече на руснаците на възраст между 35 и 45 години, информира bTV.

Коментари: 0