Намериха инвеститор за ОЦК

Той ще пристигне в града до 2 седмици, като не става въпрос за фирма "Силезия"

Първа инвестиционна банка (ПИБ) намери инвеститор за ОЦК- Кърджали. Не става въпрос за полската компания „Силезия”, за която говореше преди дни икономическият министър Делян Добрев.

Името на новия инвеститор обаче ще бъде оповестено в рамките на две седмици, съобщи лично изпълнителният директор на финансовата институция Васил Христов, който се срещна с представители на заводските организации на синдиката "Защита" и КТ "Подкрепа" в Кърджали.

Директорът на банката увери, че не се желае закриването на завода и над 400 работници да останат на улицата. „Има нов инвеститор, когото ПИБ е готова да финансира. Той ще пристигне до 2 седмици в Кърджали", посочи след срещата областният координатор на "Защита" инж. Стефан Атанасов, цитиран от бТВ.

На разговорите с банкера е станало ясно още, че тя няма да направи личните потребителски кредити на металурзите изискуеми, а ще ги разсрочи до момента, в който те започнат да получават заплати. Това потвърди и министър Делян Добрев.

В понеделник над 400 работници от ОЦК планират да изискат от счетоводството извлечения за дължимите им заплати за последните 4 месеца. След това в Районния съд в Кърджали ще внесат заявления за издаване на изпълнителни листове - заповеди за принудително изпълнение на парични задължения от страна на Валентин Захариев.

Коментари: 0