Ново отстъпление на долара след слаби данни

Разпродажбите на долари доминираха и от това се възползваха другите валути, които нараснаха.

Ново отстъпление на долара след слаби данни
3596 ~ 1 мин. четене

Валутен пазар

Доларът беше продаван срещу другите валути при предпазливите изказвания на Федералния резерв, които общо взето не се отличаваха от коментарите преди две седмици. Започналият от началото на седмицата спад на долара вече изтри всички печалби от миналата седмица.

Еврото, йената и паундът скочиха при речта на Джанет Йелен и продължиха ралито до затварянето на американската сесия.

Независимо от спада на цената на петрола, всеобщите разпродажби на щатския долар доведоха до сила на високо доходните валути като норвежката крона, канадския долар, мексиканското песо, руската рубла, австралийския и новозеландския долар.

Лихви

Доходността по американските облигации спадна от 1.89% до 1.85% в очакване на речта на Йелен, а след това спада се задълбочи до 1.80%.

Суровини

Златото нарасна при споменаването на „предпазливост” относно покачването на лихвите от председателя на Фед Джанет Йелен.

Базовите метали останаха без промяна.

Двата контракта на петрола спаднаха с над 2% заради очакванията за по-високи нива на запасите в САЩ. Данните за тях ще бъдат оповестени днес.

Междувременно Иран индикира, че ще се присъедини към разговорите в Катар на 17 април, но не възнамерява да се включи към предложението за замразяване нивата на производство.

Капиталови пазари

Капиталовите пазари затвориха с печалби. В Европа беше налице рали, а на Уолстрийт след слабия старт заради спада на цената на петрола, последва възстановяване.

Коментари: 0