70% от последователите на Обама в Twitter са фалшиви

Това съобщава The New York Times във връзка с нова програма, която позволява да се определи колко са реалните последователи на който и да е профил в мрежата за микросъобщения

16:40 27.08.2012

Профилът в Twitter на президента на САЩ Барак Обама има почти 19 милиона последователи, но повечето от половината от тях всъщност не са реални, съобщава The New York Times във връзка с нова програма, която позволява да се определи колко са реалните последователи на който и да е профил в мрежата за микросъобщения. Близао 70 на сто от последователите на президента са фалшиви или неактвини.

Роб Уолър от StatusPeople коментира, че "фалшивите акаунти са характерни с това, че следят много хора, но тях самите никой не ги следи". Комбинираме няколко метода за засичане и установяваме кои профили са от този тип, допълва той.

"Ако методиката им е вярна, то броят на фалшивите е огромен. Според StatusPeople, цитирани от Masgable 71% от почти 29 милиона "приятели" на Лейди Гага са "фалшиви" или "неактивни".

Конкурентът от Републиканската партия Мит Ромни също има голям процент фалшиви последователи, въпреки че има едва 900 000 фена.  Екипите и на Обама и  Ромни обаче отхвърлят подозренията че, "купуват" последователи в Twitter.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | Twitter | Обама

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини