Moody's заплаши рейтинга на най-добрите в Европа

Агенцията постави "негативна" перспектива пред дълговия рейтинг на Германия, Холандия и Люксембург

Международната кредитна агенция Moody's Investors Service намали перспективата пред рейтинга на Германия, Холандия и Люксембург от "стабилна" на "негативна". Агенцията запази максималният рейтинг на тези държави - "Aaa", но новата перспектива означава, че в рамките на шест месеца той може да бъде загубен.

Moody's обоснова решението си с нарастващата несигурност, която поражда дълговата криза. Вероятността от излизане на Гърция от Еврозоната е нараснала, смятат експертите на агенцията, цитирани от Reuters.

Федералното финансово министерство реагира спокойно на съобщението на рейтинговата агенция, пише Suddeutsche Zeitung. Ведомството ще се запознае със съобщението на Moody's, е заявило министерството. "Споменатите рискове в Еврозоната не са нови, като преценката взема предвид преди всичко краткосрочните рискове, докато дългосрочните изгледи за стабилност не се споменават".
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: рейтинг | Германия | Moody`s | Холандия | Люксембург

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини