Отбелязаха Световния ден за безопасност при работа

Екипът на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3” почете всички служители, загинали при трудови злополуки

12:18 29.04.2012

Екипът на „КонтурГлобал Марица Изток 3” отдаде почит на всички хора, които са пострадали при трудови злополуки или са починали в следствие на инциденти, съобщиха от дружеството. Събитието беше част от глобалното честване на Световния ден за безопасност и здраве при работа през 2012 г.

Програмата в България включва семинари със служители и изпълнители, здравословно меню в столовата на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3”, обиколка по безопасност. По време на обиколката служителите и ръководителите на дружеството посетиха всички основни съоръжения на електроцентралата, като направиха проверки на условията на труд и нивото на безопасност.

По време на честването се проведоха две тренировъчни симулации на реални инциденти, за да се провери нивото на подготовка за реакция на персонала.

От дружеството съобщиха още, че близо 60 ученици и студенти от Стара Загора и Димитровград са посетили в три различни дни от последната седмица на месец април ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3".

Посещенията са част от Пролетното отваряне на вратите на електроцентралата за учащи. Програмата на гостите включва задължителния инструктаж по безопасност, презентации от експерти и инженери, както и обиколка на съоръженията в електроцентралата.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини