Sony закрива предприятие за оптични устройства

Sony Optiarc държи между 10 и 15% от световния пазар

21:59 27.08.2012

Японският технологичен гигант Sony се отказа от производството на оптични устройства и реши да закрие дъщерното си дружество Sony Optiarc. Най-вероятно закритото предприятие ще спре окончателно дейността си през март следващата година, съобщи kaldata. Sony прибягва до драстичната мярка заради мерките за преструктуриране на корпорацията. Преди няколко дни стана ясно, че Sony планира на първо време да съкрати 1000 свои служители заради бъдещото преместване на централния офис на фирмата в Токио.

Според японското издание The Asahi Shimbun, закриването на Sony Optiarc е една от последните стъпки за преструктуриране на гиганта. Работата си в дъщерната компания ще загубят около 400 души в Япония и в чужбина. Плановете на Sony са да съкрати общо 10 хиляди свои служители, работещи в различни сфери на производството в рамките на концерна.

Sony Optiarc в момента държи между 10 и 15% от световния пазар на оптични устройства. В последните години обаче подразделението носи само загуби за компанията-майка. Като причини за този парадокс Sony посочва разрастващия се пазар на преносими компютри и активните действия от страна на конкурентите.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Sony | предприятие

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини