Сравнявайте цените на горивата с тези в ЕС

Не е нужно да се прави анализ на документацията, смята енергийният министър

08:39 31.07.2012

Това, което трябва да се прави е сравняване на цените но горивата в България с тези на останалите страни от Европейския съюз. А не анализи на документацията, събиране на фактури и проверяване на ценообразуването на компаниите в страната, на бензиностанциите и производителите. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред БНР. Той коментира решението на Комисията за защита на конкуренцията, че при горивата няма картел, а цените на едро трябва да са тайна.

„Когато през годината ДДС и акцизът не се променят в индивидуалните държави, това означава, че влиянието на петрола на цената на долара във всяка една държава е еднаква”, каза Добрев. 

По думите му целият европейски пазар е перфектно конкурентен. Според него това е един параметър, който много лесно ще ни ориентира дали има някакви непазарни принципи на българския пазар на горива или не.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Делян Добрев | цени | горива

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини