"Токуда Банк" увеличава капитала си с 15 млн. лв.

Увеличението трябва да бъде извършено незабавно

Основният акционер на "Токуда Банк" - International Hospital Service (IHS) ще увеличи капитала на банката с 15 млн. лв. Решението е било взето по време на общо събрание на акционерите. В решението се посочва, че увеличението трябва да бъде извършено незабавно.

Увеличението на капитала отразява продължаващата подкрепа на "Токуда Банк" от страна на International Hospital Service (HIS) и Tokushukai Medical Group, се казва в съобщението на банката. Там се посочва още, че увеличението на капитала е в отговор на продължаващото предизвикателство на икономическа среда, както и на съществуващите възможности за разширяване дейността на банката. В допълнение, на Надзорния съвет е възложено от акционерите непосредствено наблюдение на капиталовите изисквания за ускоряване на растежа на банката.

Увеличението на капитала в сегашния му размер е почти два пъти по-голямо от обявеното през октомври увеличение с 8 млн. лв. На проведеното тогава общо събрание на акционерите беше взето решение увеличението на капитала да се осъществи чрез емитиране на 800 000 поименни безналични акции на стойност 10 лева всяка.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини