Албания и Македония започват преговори за членство в ЕС през 2019 г.

Външните министри на ЕС тази вечер решиха да подкрепят началото на предприсъединителните преговори

20:26 26.06.2018
Съветът на ЕС тази вечер реши да подкрепи началото на предприсъединителни преговори с Македония и Албания от 2019 г., предава БТА.

След продължили два дни преговори в Люксембург министрите на външните работи на страните от ЕС са се съгласили да вземат предвид постиженията на двете страни досега. 

Според тяхното решение се открива път през юни догодина предприсъединителните преговори със Скопие и Тирана да започнат с условието реформите в двете страни да продължат. 

Уточнява се, че решението за начало на преговори е обвързано с подкрепа от Европейския съвет и с осъществения напредък до края на следващата година. Предвижда се дотогава Европейската комисия да започне подготовката за преговорите. 

Днешното решение на европейските министри бе взето на последното заседание на Съвета на ЕС в рамките на българското председателство. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | Македония | министри | преговори | Албания | членство

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини