Amazon инвестира в компания за самоходни мотокари

Сделката помежду им цели да стимулира продажбите на технологията за самоходни мотокари

Снимка: БТА
Amazon може да сдобие през идните седем години с дял от около една-трета от капитала на френската фирма Balyo, която прави роботизирани складови машини. Двете компании сключиха сделка, целяща да стимулира продажбите на технологията за самоходни мотокари, пише Reuters. 

Автоматизацията на складовете е ключов елемент в стратегията на Amazon за намаляване на разходите и ускоряване на доставките. Най-големият онлайн търговец в света в момента използва роботи, разработени от Kiva Systems – компания, която по-рано придоби 775 милиона долара през 2012 година.

Споразумението с Amazon „представлява безпрецедентна възможност за Balyo да развива бизнеса си и подкрепя стабилността на нашите инвестиции през годините, за да усъвършенстваме нашите роботизирани решения“, каза главният изпълнителен директор на френската фирма Фабиен Бардине в четвъртък.

Съгласно условията на сделката, Amazon ще получи безплатни акции за до 29% от капитала на Balyo. Тя ще може да ги управлява в зависимост от поръчките на продуктите на компанията.

Пълният пакет акции от 29% биха били реализирани, при условие че Amazon поръча продукти на Balyo за 300 млн. евро. 

Balyo, чиято навигационна система превръща мотокарите в самоуправляващи се превозни машини, заяви, че очаква приходите за 2018 г. да достигнат 23.3 милиона евро, което е с 40% повече от предходната година.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Amazon | инвестиция | Амазон | Balyo | самоходни мотокари

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини