Американските пазари ще останат затворени в памет на Джордж Буш старши

Водещите индекси отбелязаха тежки загуби

09:40 05.12.2018

Добрият старт на седмицата за американските фондови пазари беше катастрофално изтрит, след сесия на тежки загуби за водещите индекси. Бенчмаркът Dow Jones изтри 800 пункта или малко над 3% от стойността си  в най-лошия си ден от октомври насам. Широкият S&P 500 загуби 3.2%, а технологичният NASDAQ отстъпи с 3.8%. В основна причина за разпродажбите се оказа рядко явление, което според водещи анализатори е силен сигнал за предстояща рецесия – доходността по тригодишните щатски ДЦК надвиши тази по еквивалентните 5-годишни облигации, формирайки т.нар. инверсия. 

В сряда американските пазари ще останат затворени в памет на Джордж Буш старши. 

В Европа крехкото временно търговско споразумение между САЩ и Китай не успя да убеди инвеститорите, че конфликтът ще бъде разрешен, в следствие на което основните индекси финишираха на червена територия. Най-големият губещ беше немският DAX, който отстъпи с 1.14%, следван от САС с понижение от 0.82% и FTSE100 със спад от 0.56%.


Micron Technology Inc. – Дневна   

От месец юни насам акцията на производителя на микро-чипове бележи значителни загуби, формирайки категоричен низходящ тренд. Поевтиняването бива ограничено около цена от $35, което води до формирането на двойно дъно. Моментният възходящ импулс бива ограничен от 50-дневната подвижна средна, което ни подсказва , че акцията все още не може да генерира нужния интерес за обръщане на тренда. При евентуалното формиране на тройно дъно покупка ще бъде оправдана, като целта ще бъде пробив на границата от $40.

EUR/USD – Дневна   

Най-търгуваната валутна двойка продължава движението си в плавен низходящ канал с широки граници, като временните повишения биват ограничени от 200-дневната подвижна средна. През последната седмица EUR/USD изпитва известни колебания, без да може да намери единна посока на движение. Смятаме, че към момента е удачно инвеститорите да се придържам към актуалния тренд, като тест на дъно от 1.12 е силно вероятен. Неуспешен пробив на това ниво би открил добра възможност за покупка с отношение на риск към печалба от над 1:4.

 XAU/USD – Дневна   

След като достигна до рекордно за годината дъно през месец август, златото успя да възвърне част от загубените си позиции, давайки началото на нов възходящ тренд. Изминалият ден донесе за ценния метал и нов локален максимум, въпреки че интрадневният връх беше ограничен от 200-дневната ЕМА. Очакваме краткосрочна корекция на цената, след което вход в дълга позиция отново ще бъде удачен.

DAX30 - Дневна   

Низходящият тренд на немския индекс доведе до формиране на двойно дъно около психологическите 11 000 пункта. След краткосрочно отскачане от подкрепата обаче цената беше ограничена от 50-дневната подвижна средна, което беше последвано от категорична меча свещ. Моментът е удачен за вход в къса позиция, като стоп за прибиране на печалбите може да се пласира малко над границата от 11 000 пункта.Източник: ЕЛАНА Трейдинг
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: долар | пазари | индекси | Nasdaq | Dow Jones | SP 500

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини