Apple съкращава производството на новите модели iPhone с 10%

За първи път от 2014 г. продажбите в Китай ще паднат под 400 млн. единици

Трите нови модела iPhone
Трите нови модела iPhone
Снимка: БТА
Apple Inc, която миналата седмица намали прогнозата си за тримесечни продажби, е намалила и планираното производство за трите си нови модела с около 10% за тримесечието от януари до март, съобщи Nikkei Asian Review.

Тази прогноза разкрива отслабването на търсенето на iPhone в Китай, най-големия пазар на смартфони в света, където забавящата се икономика също пострада от търговска война със САЩ.

Много анализатори и потребители заявиха, че новите iPhone са скъпи и това е причината.

Apple поиска от своите доставчици в края на миналия месец да произвеждат по-малко от планираните единици от трите нови модела XS, XS Max и XR, съобщи Nikkei, цитирайки източници.

Компанията за пазарни анализи Canalys оценява, че доставките са паднали с 12% през миналата година в Китай и очакват смартфоните да потънат през 2019 г. с още 3%, под 400 милиона бройки за първи път от 2014 г.

Общият планиран обем на производството на стари и нови iPhone-и вероятно ще бъде намален до 40-43 милиона единици за януари-март, спрямо по-ранна прогноза за намаление до 47-48 милиона единици, съобщава Nikkei, цитирайки запознат източник.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | съкращаване | производството

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини