Австрия открива Председателството си с пикник и концерт

На събитието са поканени всички европейци

13:05 25.06.2018

Само след няколко дни погледите на цяла Европа вече няма да бъдат насочени към България, а се обръщат към следващия председател на Съвета на ЕС Австрия.

На 30 юни с мащабно събитие страната официално ще открие третото си Председателство в град Шладминг. Денят започва с разходка из планината Планай и пикник с регионални и австрийски ястия и напитки.

Към 10:00 часа местно време 30 специално проектирани гондоли ще превозват посетителите нагоре по планината. 28 от тях ще се отличават с дизайн на флаговете на държавите членки на ЕС като всяка гондола ще е различна. Една гондола ще носи цветовете на българското и австрийското знаме (символ на предаването на председателството на Съвета на ЕС) и една гондола ще бъде украсена с флага на ЕС.

Панорамната пътека на Планай ще се превърне в информативна пътека на ЕС и ще предостави на семействата и децата полезна и интересна информация за Европейския съюз.

На събитието австрийските власти канят всички европейци и ги съветват да вземат одеало за пикник и чанта, пълна с местни продукти. Припомняме, че на откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС, което се състоя в Народния театър, бяха поканени само избрани лица от политическия и светски живот на страната.

На събитието ще присъства и българският премиер Бойко Борисов и австрийският канцлер Себастиан Курц, които символично ще предадат председателството на Съвета на Европейския съюз от България в Австрия.

Откриването продължава през целия ден като в 19 часа местно време започва и специално организиран за събитието концерт, на който отново може да присъства всеки.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: откриване | председателство | Австрия | събитие | пикник

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини