Българска фотографка влезе в кожата на Бионсе

Вили Пефтичева пресъздаде една от най-красивите и исторически корици на Vogue

Снимка: Вили Пефтичева
Безспорно изданието Vogue можем да наречем „Модната Библия“. Септемврийският брой е най-важният за годината, а този ще бъде определено специален – една от най-известните звезди в музикалната и модната индустрия Бионсе ще украси корицата и с нея ще напише история. Фотосесията е дело на Тайлър Мичел, първият чернокож фотограф, снимал корица на изданието.

Историята е вдъхновила и българската фотографка Вили Пефтичева от Бургас, която с цял екип зад себе си успява да пресъздаде легендарната фотосесия, но със свое участие. Всъщност с Бионсе имат много общо - и тя е артист,  инициатор и участник в редица благотворителни издания, а по образование е музикант. Пред Economic.bg Вили разказа, че освен фен на музиката на Бионсе, тя харесва и нейните каузи за зачитане правата на жените и хората с различен цвят на кожата.

„Кой е по-достоен да бъде на “The September Issue” от нея?“, пита фотографката. 

Според нея корицата „разчупва дългогодишни културни и социални стереотипи“. Тя споделя, че не работата по подготовката на фотосесията я е притеснила, а това, че трябва и тя да излезе от рамката – вместо зад обектива, да бъде сама звездата. И успява!

Нейното предизвикателство е „Dare to transform” – съвместна идея между Вили и неин приятел. „Идеята за този тип превъплъщения е на повече от година. За това време разработихме няколко различни образа, които ще започнем да представяме от началото на следващата година“, разказва още фотографката.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: корица | фотограф | Бионсе | Vogue

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини