Българска компания разработи „извънземен“ хиперавтомобил от бъдещето (снимки)

Alieno Arcum впечатлява с мощност от 5221 конски сили и максимална скорост от над 488 км/ч

Снимка: Alieno
Футуристична визия, впечатляваща мощност от 5221 конски сили (3 840 кВт) при въртящ се момент 8880 Hm и максимална скорост от над 488 км/ч. Всичко това в един електрически хиперавтомобил. И то български. Става дума за топ версията Alieno Arcanum. В превод от латински името може да се преведе като „друга/извънземна мистерия“. Параметрите, посочени в прессъобщението на компанията, наистина подсказват за научно-фантастични възможности. 


Горепосочените показатели принадлежат на топ версията на Alieno Arcanum. Производителят я определя като „първата по рода си“ и базирана на иновативно ноу-хау на компанията. 


Цената ѝ е 1.5 млн. евро. 


Хиперавтомобилът е разработен от основаната и базирана в България компания Alieno. Тя е създадена през 2015 г. от Ахмед Мерчев. Той определя Alieno Arcum „хиперкола от бъдещето с брутално техническо превъзходство“. Автомобилът по думите му изразява мисията на компанията да прави хиперколи с извънземни технологии от бъдещето в настоящето. 


В колата има внедрени системи за изкуствен интелект – „все едно имате на разположение свое извънземно, което е ваш пътеводител, бди над вас и ви учи как да достигнете пълния му потенциал докато го шофирате“. 


Alieno Arcum има няколко версии: RP5 с мощност 5221 hp, RP4 с мощност 4351 hp, RP3 с мощност 3481 hp и RP2 с мощност 2610 hp. RP е съкращение от "Raw Power", докато съответното число след него (5, 4, 3, 2) показва ориентировъчната мощност на версията в хиляди конски сили.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Alieno | Alieno Arcum | хиперавтомобил | Ахмед Мерчев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини