БЕХ взе допълнителен заем от 50 млн. евро

От холдингът се хвалят, че са запазили ниското ниво на лихвения процент – 3.5%, като се запазва и 7-годишният падеж

Снимка: БЕХ
„Българският енергиен холдинг“ (БЕХ) продължава да увеличава международните си задължения. Днес от държавното енергийно дружество съобщиха, че са увеличили размера на емисията си облигации от 550 на 600 млн. евро. Това е второто поредно увеличение на новия дълг, който първоначално трябваше да бъде 400 млн. евро. След това бе увеличен със 150 млн. евро и сега отново има увеличение.

От холдингът се хвалят, че са запазили ниското ниво на лихвения процент – 3.5%, като се запазва и 7-годишният падеж. Т.е. тези 600 млн. евро ще трябва да бъдат върнати 2025 г. с лихва от 21 млн. евро.

С настоящото увеличение на емисията облигации БЕХ запазва същите конкурентни ценови условия и срочност, което ще позволи на компанията да разпредели своите лихвени разходи по-ефективно и за по-дълъг период от време. Ценните книжа ще бъдат регистрирани на Ирландската и Българската фондова борса. Постигнатото второ увеличение на емисията в продължаващи волатилни пазарни условия потвърждава доверието на инвеститорите в БЕХ, както и добрия достъп на компанията до капиталовите пазари, се казва в съобщението на енергийния холдинг.

Приходите, получени от емисията, ще се използват за общи корпоративни цели, се казва още там. С втория допълнителен транш БЕХ е постигнал планирания размер на облигационната емисия и не се предвиждат повече увеличения.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БЕХ | емисия облигации | облигационен заем | енергиен холдинг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини