Без да минават в комисия, промените в медийния закон бяха приети в зала

Крайните собственици на всички медии трябва да се публикуват на техните сайтове

11:53 04.07.2018
Без да е гласуван в парламентарна комисия, депутатите приеха директно на първо четене в пленарна зала медийния закон, предложен от депутатите от ДПС Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид. „За“ гласуваха 92 народни представители, „против“ бяха 12, а 28 се въздържаха.

С промените в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения се задължават доставчиците на медийни услуги, в т.ч. печатни, електронни и онлайн медии да посочват на сайтовете си информация за действителния си собственик и да декларират всяко получено финансиране в предходната календарна година, неговия размер и основание, както и данни за лицата, които са го предоставили.

Други текстове предвиждат разпространителите на печатни издания да декларират в Министерството на културата действителния собственик, както и броя на обектите за продажба на дребно. Ако последните са 1/3 от всички обекти, ще се праща информация в Комисията за защита на конкуренцията.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Делян Пеевски | финансиране на медиите | медиен закон | Йордан Цонев | крайни собственици на медии

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини