Бил Гейтс получи електронно гражданство от Естония

ЕС и милиардерът създадоха инвестиционен фонд от 100 млрд. за чиста енергия

Ратас и Гейтс
Ратас и Гейтс
Снимка: www.valitsus.ee
Основателят на Microsoft Бил Гейтс стана електронен гражданин на Естония, обяви правителството на балтийската страна, цитирано от ТАСС.

Гейтс е получил удостоверението за електронно гражданство на Естония от премиера на страната Юри Ратас днес в Брюксел, се допълва в съобщението. 

Опитът на Естония сочи, че днес залогът за стабилно развитие са цифровите навици и цифровото развитие, заяви премиерът.

Естония е първата държава в света, създала програма за електронно гражданство, която позволява на чужденците, включили се в нея, да ползват всички държавни онлайн услуги. Според властите към 2025 година в света ще има 10 милиона такива "електронни естонци".

ЕС и милиардерът Бил Гейтс създадоха снощи инвестиционен фонд от 100 милиарда евро в подкрепа на технологическото развитие в сектора на чистата енергия, предаде Франс прес.

Гейтс, който е ангажиран с борбата срещу климатичните промени и е президент на Breakthrough Energy Ventures, подписа с Европейската комисия протокол за разбирателство за създаването на Breakthrough Energy Europe - BEE.

Става дума за съвместен инвестиционен фонд, чиято цел е да подпомага иновативните европейски компании да развият и комерсиализират радикално нови технологии в областта на чистата енергия, посочва Европейската комисия в съобщение.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | фонд | бил гейтс | Естония | чиста енергия | електронно гражданство | Юри Ратас

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини