Билетите за междуградски превози ще поскъпнат заради новите екотакси

Превозвачите недоволстват и от намеренията за задължителни колани в автобусите

Снимка: Economic.bg
Билетите за междуградски превози ще поскъпнат с 5% заради новите екотакси, въведени от Министерство на околната среда и водите. Наредбата предвижда колкото по-старо е дадено превозно средство, толкова по-висока такса да се плаща при регистрация. Управляващите смятат, че мярката ще спомогне за намаляване на вредните емисии.

За превозвачите обаче екотаксата е крайно притеснителна. "Това всъщност е продуктова такса, с която автобусът трябва да бъде рециклиран. Тя няма нищо общо със замърсяването на въздуха", коментира представителят от Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в "Събуди се" по Нова тв. 

Тя изрази и недоволство от намеренията за задължителни колани при превозите на разстояние, по-голямо от 30 километра. "Обновяването на автобусите няма да стане чрез тези такси, а само и единствено с комплексни мерки", заяви Милтенова. Тя е категорична, че при всички случаи цената на билета ще се увеличи. 

Превозвачите планират да поискат лична среща с премиера Бойко Борисов през следващата седмица, на която да обсъдят планираните от правителството промени. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цени | билети | автобуси | превозвачи | междуградски превози | Магдалена Милтенова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини