BMW продължава експанзията си в Китай с инвестиция от €3.6 млрд.

Компанията отваря и нов завод в северозападния китайски район Теси

Германската автомобилна компания BMW и местният китайски автомобилостроител Brilliance подписаха днес сделка за милиарди, която дава на мюнхенския концерн 75% дял от смесеното им дружество, предаде ДПА. Компанията е платила €3.6 млрд, за да поеме контрола върху общия бизнес, като се е съгласила и да инвестира още €3 млрд.  през следващите три години, се посочва в комюнике на германския автомобилостроител.

BMW отваря и нов завод в северозападния китайски район Теси, който ще увеличи двойно производствените мощности на автомобилния гигант.

"Ние изпълняваме последователно стратегията си за растеж в Китай", обяви главният изпълнителен директор на BMW Харалд Крюгер. "Като продължаваме да инвестираме в компанията, развитието и производството на електрически превозни средства, ние подчертаваме колко важен е нас Китай като динамично развиващ се пазар", добави той.

BMW и Brilliance създадоха смесеното си дружество през 2003 година. Досега германският автомобилостроител имаше 50% дял в него, а Brilliance притежаваше 40,5%, като останалите 9,5% се държаха от град Шънян.Компанията иска китайският завод да се съсредоточи върху производството на повече електрически автомобили. Тази цел се подкрепя от китайското правителство, тъй като търсенето им в страната постоянно нараства.

"Много гъвкавата ни производствена система може да реагира на пазарното търсене и ние ще увеличим производството на електрически коли до 100%", твърди изпълнителният директор по производството на BMW Оливер Ципзе.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | BMW | инвестиция | експанзия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини