Борисов е наредил на ГЕРБ да изтегли закона за по-високия акциз на IQOS

Премиерът се ядоса на „Патриотите“, част от които застанаха срещу законопроекта на неговата партия

Министър-председателят е „наредил“ на председателя на партия ГЕРБ да изтегли Законопроекта за изменение на Закона за акцизите и данъчните складове, с който ГЕРБ искаше да обложи с четворно по-висок акциз бездимните тютюневи изделия. Към момента единственият лицензиран вносител на иновативните устройства е Philip Morris.

Новината бе съобщена от премиера при кацането му в Солун, като той определя това като „подарък“ за Philip Morris. Борисов смята, че акцизът на бездимните тютюневи изделия, които са доказано по-малко вредни за здравето от конвенционалните цигари, трябва да е същият като на обикновените цигари. Той обаче е ядосан на коалиционния си партньор Красимир Каракачанов, който днес се противопостави на решението на депутатите да вдигнат акциза.

„Загубата в бюджета от бездимните цигари е видима. Никой освен ГЕРБ не мисли за бюджета“, каза Борисов. Той определи по-ниския акциз като „дотация“ за Philip Morris.

„Наредил съм на Цветан Цветанов да изтегли проектозакона. Ще направим подарък на Philip Morris. Бедна България подарява тези пари. Няма да оставя ГЕРБ да става тупан на всеки, който му хрумне да стане сутринта и да говори лъжи“, каза Борисов.

Той заплаши „Патриотите“, че повече няма да мълчи и ще им каже всичко. „Европредседателството свърши и няма да мълча повече. Когато дойдат патриотите за бюджета, ще им ги кажа тези неща. Ще го запомнят това. Бюджетът губи, но го приемам“, разгневи се премиерът.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | IQOS | бездимни тютюневи изделия | нагреваеми изделия | висок акциз

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини