Борисов иска от АПИ да извади „Джи Пи Груп” от всички проекти

Премиерът предлага всеки, който е заподозрян и срещу него тече разследване - да се извади от конкурсите

16:40 12.10.2018

Премиерът Бойко Борисов иска Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да извади строителната компания „Джи Пи Груп” от всички проекти с европейско и държавно финансиране. Това обяви той пред журналисти в Асеновград.

„Възложих на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес „Джи Пи Груп” да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране”, каза той и добави, че винаги е държал на това фирмите да работят качествено и в срок.

„Всеки, който е заподозрян и тече разследване - да се извади от конкурсите и да си докаже правотата и невинността”, иска премиерът.

Борисов обясни, че никога не е правил компромис с качеството и даде пример с това, че чуждестранна фирма е спестила от асфалт при 19-те км от магистрала „Тракия”, след което Борисов я е накарал да преасфалтира.

„За Ябланица - анулирах търг за над 100 млн. лева и след това се получи по-евтина цена. Няма да дам да ми се петни името. Така, че докато си защитят правотата - нямат работа да участват в конкурси", категоричен беше министър-председателят.

Премиерът Борисов допълни, че е възложил на АПИ с Института по пътища и мостове да следят стриктно за качеството на пътната настилка. „Има фирми за надзор и компетентни хора, които получават заплата за това, ако са го проспали - прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора", каза Борисов.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | АПИ | поръчки | джи по груп | GP Group | проекти с европейско и държавно финансиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини