Борисов предупреди Заев да си мери приказките

Македонският премиер по-рано обяви, че Илинденско-Преображенското въстание било македонско

Борисов и Заев в Благоевград преди честванията
Борисов и Заев в Благоевград преди честванията
Снимка: МС
„Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка". С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира изказването на македонския си колега Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско. 

"Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани“, каза още премиерът Борисов.

Припомняме, че двамата премиери отбелязаха заедно 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание на 2 август в Благоевград. Съвместното честване се проведе за втора поредна година.

Два дни след честването, в интервю за македонския канал 1ТВ, излъчено на 4 август, Заев заяви: "Илинденското въстание е македонско, и ако някой гражданин на България иска, нека да го чества...".Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | Македония | коментар | Зоран Заев | Илинденско-Преображенско въстание

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини