Cadillac ще прави електрически коли, ще конкурирa Tesla

Плановете на GM предвиждат да представи 20 електрически модела до 2023 г.

Cadillac ще стане водеща марка за електрически превозни средства на General Motors Co, тъй като най-големият автомобилен производител в Съединените щати се готви да пусне нов модел под този луксозен бранд, за да конкурира Tesla Inc.

Именно Cadillac ще направи първото превозно средство, основано на предстоящата платформа "BEV3", пише Ройтерс. Платформата е в основата на нов план на автомобилния производител за навлизане в сектора на електрическите коли, включително производството на батерии и други структурни и механични части.

Все още обаче не се съобщават допълнителни подробности, включително точно кога ще бъде готов електрическият Cadillac, дали ще бъде кросоувър или седан, или къде ще бъде сглобен.

Плановете на GM предвиждат да представи 20 електрически модела до 2023 г.

GM вече прави електрически модел с дълъг обхват за масовия пазар - Chevy Bolt, но ходът с Cadillac може да е сигнал, че производителят на автомобили иска да заеме по-агресивна позиция в луксозния сегмент на електрическия пазар, в момента доминиран от Tesla в САЩ.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: General Motors | електрически автомобили | Cadillac | Tesla Inc