Cargo-partner с логистична база за €20 млн. и тенденция към разширяване (снимки)

Логистичната компания празнува 15 години на българския пазар

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков
Австрийската транспортно-логистична компания cargo-partner представи днес своя първи собствен логистичен център в София – iLogistic center, който се намира близо до Летище София, предаде репортер на Economic.bg. Инвестицията е на стойност €17 млн.

Компанията обаче продължава да се разширява, като за целта през септември е закупила 30 дка терен на стойност €3 млн. Върху него ще бъда изградено още едно хале - трето за фирмата в България.

Според директора на cargo-partner Щефан Краутер компанията е избрала София, защото е едно от ключовите места за успешна спедиторска дейност.

Cargo-partner разполага с два склада под наем – в кв. "Дружба" и в "Нови хан", и с две административни сгради в Пловдив и Варна. 7-месечно строителство

Компанията е стартирала преговорите за евентуална инвестиция у нас още през 2015 г., а в края на 2017 г. е даден стартът на строителството на базата. През месец юли тази година проектът е финализиран и към момента капацитетът на склада е почти изпълнен. Австрийската фирма е на българския пазар от 2003 г. и работи с компании като IKEA, Sport Depot и изпълнителя на търга за тол системата "Капш Трафик Солюшънс", но е ориентирана към работа с всякакви по големина клиенти. Логистичната база е с капацитет 22 хил. палетоместа, върху 17 хил. кв. м площ. Тя включва две халета, като второто (4.500 кв. м) разполага с директна жп връзка, която предстои да бъде ремонтирана и използвана. Това обясни директорът на cargo-partner за България Антон Стойков. По негови думи в софийския център работят 116 собствени служители, както и между 30-40 работници от външни агенции, осигуряващи персонал. Според него обаче проблемът с кадрите не е в намирането на образован персонал, а в това, че повечето качествени служители се ориентират към Западна Европа, заради по-добрите условия.

На въпрос от Economic.bg за евентуално разкриване на нови работни места, Стойков обясни, че такива ще има след построяването на третото хале.За 2017 г. консолидираният оборот на компанията е 40 млн. лв., като за тази година се очаква ръст от 10%. 

Експанзия на онлайн търговията

Компанията се намира в топ 5 на най-добрите транспортни, спедиторски и логистични фирми у нас и е най-добрият въздушен спедитор, заяви Щефан Краутер.

„Всичко в нашия бизнес е състезание с времето“, уточни Краутер, като посочи, че приоритет на компанията е бързината в доставките и използването на всякакви иновации в сферата.

Според директора на българския клон 36% от пратките са ориентирани в онлайн търговията, като положителната тенденция е в сила за цяла Европа, заради параметъра време. Именно на нея ще разчитат от компанията за по-добри бизнес резултати.Снимки: Economic.bg/Краси Свраков


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | IKEA | център | логистична база | cargo partner | спедиторски услуги | Sport Depot

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини