ЧЕЗ прегледа с дрон мрежата си в Казичене

Предстои отстраняване на проблемите, довели до честите спирания на тока през последния месец

Снимка: ЧЕЗ
„ЧЕЗ разпределение“ с помощта на дрон успя да извърши оглед на мрежата си в Казичене без да се налага спиране на електроподаването, съобщиха от компанията.

С безпилотния летателен апарат са били огледани 10 км съоръжения и са били заснети всички елементи от тях. Чрез устройството компанията ще локализира дори най-незначителните забележки по мрежата, настъпили в резултат на лошите метеорологични условия през юли, и ще ги отстрани превантивно в кратки срокове.

Прекъсванията в Казичене през последния месец се дължат на аварии в съоръжения, които не са собственост на дружеството, на нетипично честите за сезона бури, които активират защитите по мрежата, както и на ремонтни дейности от страна на ЧЕЗ вследствие на тези събития.

Въпреки това ЧЕЗ предприе превантивни дейности, за да минимизира риска от възникване на аварии по съоръжения на дружеството в бъдеще. Компанията поддържа мрежата в добро техническо състояние и полага усилия за повишаване на сигурността на електрозахранването.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЧЕЗ | дрон | Казичене | електропреносна мрежа | спирания на тока

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини