Disneyland увеличи билетите с 25%

Най-голямо е повишението на цените за паркинга

Снимка: Pixabay
Феновете на Disney трябва да се подготвят да плащат повече за посещение на най-щастливото място на земята, след като паркът Disneyland (Дисниленд) в Калифорния повиши цените с до 25% от 2019 година.

С това увеличение дори най-евтините билети струват повече от 100 долара, пише "Индипендънт".

Този ход идва точно преди откриването на многоочакваната тематична зона на Star Wars по-късно тази година.

Средното увеличение на цената за вход е 8%, въпреки че варира между различните видове билети.

Еднодневният билет за възрастни поскъпва от $135 на $149 (10% повече), еднодневният билет, който не може да се използва на определени дати, се увеличава от 117 на 129 долара (10% повече) и трети вид еднодневен билет, който ограничава посещението до определени зони от увеселителния парк, нараства от 97 долара до 104 долара (7 процента повече).

Най-големият скок е при годишния пропуск, който съчетава посещение на Дисниленд и Walt Disney World - той се е увеличил с 23%, от $1579 до $1949.

Най-голямо обаче е повишението на цената за използване на паркинга на атракцията - от 20 до 25 долара, което е ръст от 25 процента.

Въпреки новите по-високи цени се очаква посетителите на атракционни парк тази година да се увеличат заради новия тематичен парк, посветен на поредицата "Междузвездни войни".


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цени | Дисниленд | увеселителен парк | Калифорния | Disneyland