До 1 юни ще бъдат изплатени заплатите в Ловешката болница

Здравното министерство дава 1 022 985 лв. финансова помощ за разходи за персонала

До края на следващата седмица (1 юни) ще бъдат изплатени възнагражденията на работещите в болницата в Ловеч. Това завиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Болницата ще получи 1 022 985 лв. за покриване на разходите по персонала за последните три месеца.

Освен това в инвестиционната програма на министерството са предвидени допълнително 175 хил. лв. за оборудване.

Министерството на здравеопазването постигна споразумение за разсрочване на задълженията на лечебното заведение към основните кредитори, като най-големият кредитор е опростил лихвите и 300 000 лв. от задълженията на болницата, а останалите са приели периоди на погашения, които позволяват оптимално реализиране дейността на МБАЛ.

В съобщението от ресорното министерство се казва още, че са предприети действия за анализ и сигнализиране относно причините и факторите, довели до тежкото финансово състояние на МБАЛ "Проф.  д-р Параскева Стоянов" с цел тяхното елиминиране в бъдеще.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: заплати | болница | Ловеч | Здравно министерство

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини