Догодина държавата ще даде 930 млн. лв. за ремонт на третокласни пътища

Едва 8% от пътната мрежа в страната е в отлично състояние, показа справка на правителството

14:08 09.11.2018
Около 8000 километра третокласни пътища се нуждаят от ремонт и реконструкция. През следващата година е предвидено да бъдат рехабилитирани 1214 км. третокласни пътища, за което ще бъдат заделени 930 млн. лв. Това стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която участва днес в парламентарния контрол.

„До въвеждането на тол системата АПИ разчита най-вече на средствата от бюджета“, допълни министър Аврамова.

От нейните данни стана ясно, че едва 8% от третокласните пътища са в отлично състояние. Оказва се, че близо половината от третокласната мрежа в страната е в лошо или незадоволително състояние. Останалата част от пътищата са в добро или задоволително състояние.

Аврамова каза още, че през август тази година е направена инвентаризация на пътната мрежа в страната. Според данните от 11 530 километра третокласни пътища - 930 са в отлично състояния; 2700 километра - в добро състояние;2560 километра са в задоволително състояние;1610 километра в незадоволително и 3730 километра са в лошо състояние.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ремонт на пътища | третокласни пътища | пътища в окаяно състояние

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини