Екатерина Захариева е новият председател на Съвета по европейските въпроси

До момента поста заемаше министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова

Новият председател на Съвета по европейските въпроси ще бъде министърът на външните работи Екатерина Захариева. Това реши днес правителството на последното заседание за годината.

До момента функциите на председател на Съвета по европейските въпроси се изпълняваха от министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова.

С оглед осигуряване на устойчивост на провежданата от България политика към Европейския съюз и ефективна защита на националния интерес, беше определен нов председател на Съвета по европейските въпроси, с което се гарантира непрекъсваемост на работата му.

Направеното изменение е свързано с произтичащите от приключването на Председателското трио на Естония-България-Австрия структурни и персонални промени в Министерския съвет. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | ЕС | Лиляна Павлова | Екатерина Захариева | председателство | председател на Съвета по европейските въпроси

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини