ЕС удължи санкциите срещу руски компании и граждани

Мерките включват замразяване на активи и ограничения за пътуване

Съветът на Европейския съюз удължи с още шест месеца срокът, в който ще действат санкциите срещу руски граждани и компании. Те ще важат до 15 март 2019 г. и обхващат 155 физически лица и 44 юридически.

„Европейският съвет удължи ограничителните мерки поради действия, които подкопават или заплашват териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна за още шест месеца - до 15-ти март, 2019 г.”, се казва в съобщението.

Мерките включват замразяване на активи и ограничения за пътуванията.

През март 2014 г. ЕС наложи индивидуални санкции на руски и украински официални лица, които по мнението на Европейския съюз са нарушили суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Списъкът се допълва постоянно с нови имена на длъжностни лица и бизнесмени.

Това са само част от мерките, които ЕС предприе срещу Русия след анексирането на Крим.

Другите мерки на ЕС в отговор на кризата в Украйна включват икономически санкции, насочени към конкретни сектори на руската икономика, които понастоящем са в сила до 31 януари 2019 г ., както и ограничителни мерки в отговор на незаконното анексиране на Крим и Севастопол, които понастоящем са в сила до 23 юни 2019 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | мерки | фирми | санкции | срок | пътуване | руски граждани

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини