Феновете на Apple предпочитат рекордно скъпия iPhone XS Max

Трендът ще се запази и през следващото тримесечие, смята Мин-чи Куо

Снимка: БТА
19:31 26.09.2018
6.5-инчовият iPhone XS Max има многократно надмощие над своя по-малък събрат iPhone XS по отношение на продажбите, сочат първите отчети след пазарния дебют на двата нови смартфона на Apple. 

По думите на Мин-чи Куо XS Max се продава три до четири пъти повече от XS, а представянето му е много по-добро от очакваното, пише MacRumors. Авторитетният анализатор се слави като близък до вътрешните редици на Apple и подадената от него информация често се оправдава. 

Той твърди, че най-търсени са моделите в цвят „злато“ и „космическо сиво“ за сметка на „сребърното“. Що се отнася до капацитета на паметта – най-популярен е вариантът с  256GB. От този с 512 GB пък има „сериозен недостиг“, а причината за това може да се търси в доставките на Samsung, тъй като корейската компания е единственият източник на NAND Flash чипове с такъв капацитет. 

Съотношението в продажбите между новите iPhone модели обаче на практика не казва нищо за обема им като цяло. Все пак е любопитно, че XS Max се котира далеч по-успешно от XS на фона на тънката подробност, че именно той е най-скъпият телефон в историята бранда изобщо. Стартовата му цена за модела с 64 GB памет е 1100 долара в САЩ, но на други места по света устройството достига до близо 2000 долара (за 512 GB версията). 

Въпреки това Куо вярва, че търсенето на iPhone XS Max ще продължи да расте и през четвъртото тримесечие на 2018 г., движеното „сезона на подаръците“.

През октомври на пазара предстои да се появи и по-евтиният iPhone XR, като и за него прогнозите на анализатора са обещаващи. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цени | iPhone | продажби | iPhone Xs | iPhone Xs Max

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини