Forbes закри сайта си в България, списанието ще има нов издател

Досегашният лицензодържател обяви, че решението е изненадващо

Дългогодишният издател на американското списание Forbes в България - „Атика Ева“, загуби лиценза си. Това бе съобщено чрез Facebook страницата на изданието, като досегашния лицензодържател изразява изненадата си от решението на лицензодателя да отдаде лиценза на друг местен издател. Засега не е ясно кой е той.
Сайтът на списанието също е спрян.

„Много сме изненадани от решението, защото е базирано на твърдения, свързани с предишен период в живота на списанието - с друго ръководство на редакционния екип на Forbes България и на цялото издателство Attica Eva“, пише в позицията.

Forbes се издава в България от 2011 г., като първият му главен редактор беше журналистът Йордан Матеев, който в момента е изпълнителен директор на Сдружението за модерна търговия. От септември 2011 г. главен редактор е финансистът Бисер Манолов. Той сформира нов екип, а към списанието най-после бе създаден бизнес новинарски сайт.

По-рано през 2018 г. „Атика Ева“ удължи лицензионния си договор с американското издателство Forbes Media, който дава изключителни права за използването на бранда Forbes в България.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Форбс | Форбс България | списание Форбс

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини