Главният инженер на Tesla се завръща в редиците на Apple

Дъг Фийлд ще работи по забуления в тайна Project Titan за самоуправляващи се технологии

Дъг Фийлд, който миналия месец сдаде поста на старши вицепрезидент по инженерство в Tesla, сега се завръща в Apple, предава Reuters. Tам той ще съдейства в разработването на технологии за самоуправляващи се превозни средства. Новината за новото-старо попълнение съобщи самата Apple. 

Според информацията Дъг Фийлд ще работи заедно с Боб Мансфийлд, оглавяващ програмата за автономни автомобили Project Titan. Двамата и преди са си сътрудничили, докато заедно са разработвали инженерната линия на компютрите Mac на Apple. 

През последните пет години Фийлд оглавяваше инженерното звено в Tesla, докато през юли не излезе в отпуска, от който така и не се върна обратно на работа. Слухове за оттеглянето му запознаха да се дочуват по-рано през годината. Те бяха породени от трудностите на автомобилната компания с изпълнението на заложените производствени цели за новия Model 3. Самият Илон Мъск ги опровергаваше многократно, но ето че в крайна сметка те се сбъднаха. 

Сега пред Фийлд има ново предизвикателство, за чийто подробности обаче можем само да спекулираме. Apple потвърди преди време, че работи по иновации в сферата на самоуправлението, но досега така и не е разкрила плановете си. Наблюдатели коментират, че амбициите на гиганта са големи, но не са свързани със създаването на собствен автомобил.  


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | Tesla | безпилотни коли | автономни системи | Project Titan | Дъг Фийлд | самоуправляващи се автомобили

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини