GM изтегля над 1 млн. автомобила заради проблем с волана

По данни на компанията неизправността е довела до 30 катастрофи

General Motors изтегля над 1 млн. автомобила от американския пазар. Причината е проблем с електриусилвателя на волана, който може да доведе до трагични последствия, пише вестник "Уолстрийт джърнал".

Според информацията на изданието в сервизите на компанията ще влязат всъдеходите Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe, GMC Yukon и Cadillac Escalade, както и пикапите Chevrolet Silverado 1500 и GMC Sierra 1500 от моделната гама 2015 г. 

От General Motors обещават на собствениците, че ще направят безплатна диагностика и ремонт на колите. Откритият проблем е сериозна заплаха за шофьорите и пътниците. Неизправността е свързана с електронната система за контрол на управлението и може да доведе до временен отказ на работа на волана по време на движение, особено когато е с голяма скорост. 

По данни на GM този проблем вече е довел до 30 катастрофи, при които са били ранени двама души. За щастие, фатални последствия няма.

От компанията поясняват, че за коригирането на дефекта е достатъчно дилърите да актуализират софтуера на модула на електроусилвателя на волана. Не е известно колко ще излезе на GM кампанията за изтеглянето на автомобилите от пазара, но сумата ще бъде сравнително малка за мащабите на GM, тъй като няма да се налага замяната на части по колите.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: GM | волан | дефектни автомобили изтегляне от пазара неизправност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини