Големите здравни планове на Apple през 2019 г.?

Компанията хвърля все повече усилия в сферата на здравеопазването на фона на свиващите се iPhone продажби

Снимка: БТА
Разтърсена от намаляващите продажби на своя най-популярен продукт iPhone, Apple всячески се опитва да привлече внимание и с други дейности. Една от нескритите амбиции на компанията е в областта на здравеопазването. През тази година гигантът планира да пусне повече здравни услуги, разкри главният изпълнителен директор Тим Кук в интервю за CNBC.

Той не изясни характера на тези предстоящи услуги, но изтъкна, че Apple работи върху тях от много години, изтъквайки ангажираността на компанията към здравеопазването. По думите на Кук, когато в бъдеще се зададе въпросът за приноса на Apple към човечеството, именно „здравеопазването” е бъде отговорът. 

Кук дава пример със софтуерната платформа за приложения на Apple – ResearchKit, която отваря достъпа на учените до важна информация, и тази за потребители – CareKit, която пък помага на човек да следи здравните си показатели. Чрез тях „ние демократизираме здравеопазването”, казва изпълнителният директора на технологичната компания и изтъква, че индивидът вече може да управлява своето здраве. 

През последните години прави впечатление как Apple увеличава усилията си в сферата на здравеопазването. В допълнение на горните две платформи трябва да се спомене и „умният” часовник Watch Series 4 с вградена електрокардиограма, която следи състоянието на сърцето и е в състояние да засича различни проблеми като нарушения на сърдечния ритъм например. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | здравеопазване | Тим Кук | Епъл

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини