Голф клубът на Тръмп, където той е на почивка (снимки)

Той е един от малкото, които Тръмп е построил от нулата

Снимка: Trump National Golf Club Bedminster

Президентът Доналд Тръмп тази седмица е в работна почивка в Националния голф клуб "Тръмп" (Trump National Golf Club) в Бедминстър, Ню Джърси.

Тъй като времето в неговия частен клуб Мар-а-Лаго във Флорида не е идеално през август, Тръмп прекарва летните си уикенди в другия си любим луксозен имот в окръг Съмърсет, разказва Бизнесинсайдър.

Понякога наричан "Camp David North" (Северния Кемп Дейвид) и "The Summer White House" (Летния Бял дом), Бедминстър е един от малкото голф клубове в семейния бизнес на Тръмп, който президентът е построил на зелено. В резултат на това Тръмп има специален афинитет именно към този клуб.

Именно тук Тръмп проведе и няколко срещи, след като беше избран и преди да положи клетва като президент. През по-голямата част от престоя си в клуба той играе голф и общува с членовете на клуба и гостите.

Ето един поглед зад кулисите, където президентът ще прекара августовската си почивка.

Имотът се намира на около 45 мили западно от Ню Йорк.


Тръмп го купува от компания, която изгражда голф игрища, през 2002 г., според съобщенията за "много по-малко" от 35 млн. долара.

Преди известен като Ламингтън Фарм, имотът някога е бил имението на известния автомобилен производител Джон Делоран.


Има 2 голф игрища – старо и ново. И двете са проектирани от архитекта на голф игрища Том Фацио.


Старото отваря през 2004 г., а новото – през 2008 г.


Освен голфа, някои от предлаганите на членовете удобства включват няколко тенис корта и три заведения за хранене.


Клубът разполага и с хеликоптерна площадка, фитнес център и 25-метров басейн с две джакузита.


Балната зала на клуба с площ от 5000 кв. м може да посрещне 300 гости и разполага с френски прозорци, кристални полилеи, златни столове, дансинг и тавани, високи 11 фута (метра).


Клубът разполага с 11 едностайни апартамента и пет вили за нощувки.


Дъщерята на президента Иванка Тръмп и съпругът ѝ Джаред Къшнър притежават една от вилите. Двойката се жени в Бедминстър през 2009 г. Клубъте предпочитано място за сватби.


Тръмп също има своя частна вила в голф клуба.


Когато клубът е открит, таксите за членство започват от около 200 000 долара. Сега достигат до 350 000 долара, има 425 члена.

Имотът се класифицира като земеделска земя за данъчни цели. Част от земята се използва за отглеждане на сено и кози. Затова и фамилията Тръмп плаща по-ниски данъци.

През 2015 г. Тръмп получи одобрение да построи семейно гробище и мавзолей в Бедминстър. Не е ясно дали след смъртта си ще бъде погребан тук, или в Мар-а-Лаго.

През т.нар. "работна почивка" тази седмица Тръмп играе голф през деня и организира събирания с привърженици и бизнес лидери вечерите.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: почивка | Доналд Тръмп | ваканция | голф клуб | Бедминстър

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини