Google Play има нови правила за качване на приложения

Забранява се публикуването на приложения, които съдържат или популяризират сексуално ориентирани материали

12:25 29.07.2018
Google публикува актуализираната си политика за публикуване на съдържание в онлайн магазина Google Play, която описва подробно кои теми и приложения вече са забранени.

Така например, Google забранява публикуването на съдържание, което нарушава правата на детето. Забранени са приложения, в които непълнолетните са изобразени в сексуален контекст, както и приложения, предназначени за деца, но съдържащи материали за възрастни, пише TechNews.

Забранява се публикуването на приложения, които съдържат или популяризират сексуално ориентирани материали, като порнография. Освен това Google не одобрява съдържанието и услугите, предназначени за сексуално удовлетворяване.

Под забрана попадат също приложения, които разпространяват насилие, насърчават извършването на такива действия или подбуждат омраза. Всяко съдържание, свързано с тероризма, е забранено.
Разработчиците нямат право да публикуват приложения, които спекулират с трагични събития, както и приложения, чрез които потребителите могат да си купят оръжие.

В допълнение, актуализираните правила на Google Play забраняват приложения, които позволяват на потребителите да търгуват с бинарни опции, както и такива за добив на криптовалута локално – на самите Android устройствата. Разрешени са обаче приложенията за дистанционен криптомайнинг.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | мобилни приложения | Google Play | магазин за приложения

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини