Google предоставя на европейските политици безплатна защита от кибератаки

За първи път европейските оператори ще могат да използват Project Shield

19:52 29.01.2019

Политическите партии в Европа вече могат да получат безплатна защита от кибератаки от подразделението по киберсигурността на Google - Jigsaw.

За първи път европейските оператори ще могат да използват Project Shield - инструмент, който помага да се защитят мрежите от DDoS атаки. Преди това технологията се предлагаше само за кампании в САЩ.

Основната цел на Project Shield е да предпази от атаки уебсайт, който може да съдържа важна информация за предстоящите избори. Това включва сайтове за новинарски публикации, групи за защита на правата на човека и услуги за наблюдение на изборите. DDoS атаката може да се опита да наводни тези сайтове и услуги с трафик, който претоварва сървъра, след което той спира работа и е недостъпен за хора, които имат нужда от него.

Защитата идва точно по време на спорно време в Европейския съюз. Изборите за Европейски парламент през 2019 г. са през май и вероятно ще привлекат повече внимание, отколкото обикновено, тъй като Европейският съюз се преструктурира след Brexit. Известно е, че руските хакери са имали целенасочени атаки в Европа и редовно се опитват да предизвикват проблеми по време на избори по целия свят през последните години.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: платформа | избори | политици | атаки | киберсигурност | Google Jigsaw

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини