Google Translate добави 13 езика към опцията за визуален превод

Приложението Google Translate добави поддръжка на нови 13 езика към функцията за визуален превод, предава Venture Beat. Така общият им брой вече е над 40. 

Опцията за визуален превод бе стартирана през 2015 г. Тя дава възможност на човек да насочи камерата на устройството си към печатен текст на чужд език и да получи превод в реално време. Това е особено полезно при посещение на държава с непозната реч, където е трудно да се разберем дори в ресторанта или в градския транспорт. 

Функцията е базирана на технология за машинно обучение, известна като „невронен машинен превод“. Така потребителите улесняват значително комуникацията си в чужбина. 

Преводът на български е наличен от предното обновяване. Сега в системата влизат пенджаби, бенгалски, виетнамски, тайландски, гуджарати, канадски, непалски, тамилски, телгуски и малаялам. 

Новите попълнения са достъпни на iOS и Android. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google Translate | нови езици | визуален превод

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини