GoPro изнася голяма част от производството си в Китай заради войната със САЩ

Това ще се случи до лятото на 2019 г.

19:26 11.12.2018
Производителят на камери GoPro обяви, че планира да премести по-голямата част от производството си извън Китай до лятото на 2019 г. Причината е продължаващата търговска война между азиатската страна и САЩ, уточнява The Verge. Американската компания не посочва къде смята да премести производството си. 

„Днешната геополитическа бизнес среда изисква гъвкавост“, обяснява предприетата стъпка Брайън МакГий, главен финансов директор на GoPro. Според него диверсификацията на производството ще е от полза за бизнеса, независимо от изхода на казуса с тарифите за внос-износ. GoPro все пак ще продължи да прави камери за Китай в Китай, както и такива, предназначени за други страни. 

Благодарение на ръста в продажбите извън САЩ и Европа компанията успя да подобри цялостното си представяне. Пазарният ѝ дял видимо нарасна в страни като Япония, Южна Корея и други региони в Азия. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | производство | камери | GoPro

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини