„Хей, Google, закарай ме вкъщи“

Виртуалният асистент на Google влиза и в приложението Google Maps

Снимка: Pexels
Google внедрява своя виртуален асистент и в приложението си Google Maps. Това съобщи компанията по време на международния технологичен форум CES 2019 в Лас Вегас. Така човек вече ще може да каже на изкуствения интелект да го заведе до вкъщи, до конкретен ресторант или който и да е друг адрес от картата. На асистента ще може да се заръча да търси и различни обекти по маршрута като бензиностанции или супермаркети. 

Google Assistаnt влиза в картографското приложение на компанията, след като по-рано то бе обогатено с много други функционалности, включително за планиране на посещения в заведения и наемане на електрически скутери например. 

Така още до края на януари се очаква Google Assistant да се ползва активно на около 1 млрд. устройства. За сравнение асистентът Alexa на Amazon се ползва на около 100 млн. устройства. 

Освен за навигационни задачи, Google Assistant може да бъде помолен да отговаря на текстови съобщения и да стартира възпроизводството на подкастове и плейлисти например. 

Приложенията Google Maps и Google Assistant ще са достъпни през Android Auto и Apple CarPlay, а от тази седмица и от няколко други автомобилни аксесоара, пише Mashable. Anker Roav Bolt и JBL Link Drive например са допълнителни устройства, които може да се ползват чрез Bluetooth или AUX връзка. Дори по-стари автомобили без вградени екрани вече са съвместими с Google Assistant.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | google maps | Google Assistant | виртуален асистент на гугъл | CES 2019

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини