Instagram: живот на repeat

Акаунт в известната социална мрежа показва повтарящия се живот в снимки на известни и неизвестни потребители

Снимка: Insta_repeat
14:48 09.08.2018
Когато скролвате в Instagram не усещате ли понякога, че получавате дежавю? Това е така, очевидно хората в популярната социална мрежа водят еднакъв живот. Дали ще бъде перфектен кадър на тост с авокадо, поставен артистично до чаша лате или спираща дъха снимка на скачащ от водопад човек – виждали сме ги милиони пъти, пише The Next Web.

Вече е доста трудно да запомним кой какво е постнал в мрежата, като всичко ни изглежда еднакво. Това е и идеята зад Instagram профила @insta_repeat – акаунт, който събира еднотипни снимки на хора, определящи себе си като "инфлуенсъри" и "фотографи", и прави колажи от тях, показвайки тоталната липса на креативност и идеи.Профилът е активен от юни и вече е публикувал 87 колажа. Едновременно с това е събрал близо 117 хил. последователи. Постовете включват снимки на блондинка загледана в планината или „супер оригиналният“ iPhone, който снима красива гледка.Много преди пренасищането на мрежата, беше съвсем нормално хората да се стремят да посещават туристически дестинации и да правят перфектни кадри. Всички сме виновни за този процес до известна степен, но сега, вместо да донесем вкъщи подаръчета и сувенири и да разказваме на най-близките си за последната ваканция, ние публикуваме всеки детайл от живота си онлайн пред стотици последователи, които дори не познаваме.

И поради това желание да документираме живота си в реално време, оригиналността се превръща в елемент на миналото и една нова ера на "copycats" припълзява към нас. На пръв поглед @insta_repeat е нищо друго освен забавление. Той също така няма как да ни изненада, тъй като вече сме дълбоко привикнали да виждаме едни и същи публикации, когато губим време в Instagram.

Снимки: @insta_repeatАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: социална мрежа | профил | Instagram | пост | инфлуенсър

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини