Инвестираме в бъдещето на регионите

КАОЛИН ЕАД е работодател на екип от над 900 мотивирани и висококвалифицирани служители

Основано през далечната 1924 г., КАОЛИН ЕАД е най-старото действащо и до днес минно предприятие в България – издържало на превратностите на времето и доказало се като доверен партньор за своите клиенти в повече от 30 държави по целия свят, но и като ориентиран към бъдещето лоялен работодател на екип от над 900 мотивирани и висококвалифицирани служители, голяма част от които са със завиден стаж в компанията.

 

Инвестиции

От 2013 г., когато едноличен собственик на КАОЛИН стана германският концерн “Кварцверке” ГмбХ със седалище във Фрехен, Германия, компанията неотклонно следва мащабна инвестиционна и социална политика. Редица големи стратегически инвестиционни и социални проекти вече станаха факт или напредват успешно в момента: нов склад за готова продукция в Обогатителна фабрика Каолиново, цялостна реконструкция на филтърно-сушилния цех във Фабрика Ветово на обща стойност 9 млн. лв., както и десетки по-малки проекти за модернизация на производството и работната среда, за осигуряване на суровини и оптимизиране на добива, за подобряване на условията на труд на служителите и работниците. Усилено се развива и проектът за нов завод в гр. Дулово, който ще осигури така желаната работа и по-висок стандарт на живот на хората от региона.

Дуално обучение

Особена гордост за екипа на КАОЛИН е инвестицията от почти 1 млн. лв. в открития през 2017 г. във Фабрика Ветово Център за професионално/дуално обучение, който е оборудван по най-високите германски стандарти за работа и обучение. В него по свое желание практически умения може да получат всички ученици, постъпващи в VIII клас в СУ “Васил Левски” с професионални паралелки – гр. Ветово. Те избират между няколко специалности – “Обогатяване на полезни изкопаеми”, “Химик - лаборант”, “Технология на неорганичните вещества”, “Електрообзавеждане на производството”. Дълбокото убеждение на ръководството на КАОЛИН ЕАД, както и на едноличния собственик на дружеството е, че системата за дуално обучение се утвърждава като формула за успешно решаване на проблема с недостига на квалифицирани кадри.


Фактори за успеха

За екипа от професионалисти на КАОЛИН успешното развитие на компанията е не просто работа, а кауза. Отговорност, доверие, възможност за професионално и личностно развитие и обучение, приемственост чрез предаване на знания и умения от по-опитните на по-младите колеги, работа в екип, здравословни и безопасни условия на труд, оптимизиране на производствените процеси – това са ключовите фактори, които правят успешния екип на компанията възможен над девет десетилетия.

Роберт Линдеман-Берк, управляващ съдружник на „Кварцверке“ и председател на Надзорния съвет на КАОЛИН, при откриването на Дуалния център:

Нашата мисия е да покажем, че има алтернативен път за завръщане на младите хора в региона, че има защо да останат тук.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | служители | дуално обучение | екип | Каолин ЕАД | Дулово

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини